Saturday, February 03, 2007

şiddete meyyalim..

masa üstünde duran şu acı çikolata bende yasmin levy dinleme isteği uyandırdı. hemen açtım la serena'yı. flamenko dedim şiddetli bir müzik, yoğun. bir dilim attım ağzıma, bu çikolata da öyle dedim. afiyet olsun dedim.

10 comments:

ayşe said...

reklama girmeyelim mi girelim boşver

pur said...

girdik bile

turuncu said...

yeni süper bitter %70 saf çikolatadan oluşan bir tanesi çıkmış, görmediniz mi? :)

pur said...

aa nerde hani? geçenlerde yedim öyle saf bi bitter, çok saftı, çok güzeldi :)

turuncu said...

sizin için araştırdık efenim.

afiyet olsun :)

pur said...

teşekkürlerimizi sunuyoruz. makbule geçti.en yakın zamanda tadına bakılacak inşallah.

necmi said...

ülker gusti'yi buradaki tavsiye üzerine denedim. ülker'den değişik bir bitter yorumu olmuş. kendini belli eden aromatik bir tadı var. kent'in madlen-bitter çikolatası gibisini üretebilselerdi keşke. bence bitter çikolataların en iyisi kent'in madlenidir. ancak kutu ile satıldığından ancak bayramlarda yiyebiliyorum.

çikolata seçimi ve karakter tahlili konulu bir yazı okumuştum. bitter çikolata sevenler; bağrı yanık, hayatın çetin koşullarıyla yüzleşmekten yılmayan, görmüş geçirmiş insanlar arasından çıkıyormuş. sütlü çikolata sevenler ise bunun tersi biçimde, "gülelim eğlenelim, kâm alalım dünyadan" düsturunu benimsemiş insanlar arasından çıkıyormuş.
bu tezi desteklemek üzere kendime dair şunu söyleyebilirim ki, çocukken sütlü çikolata yerdim bitter yemezdim, şimdi bitter çikolata yiyip sütlü çikolata yemiyorum.

pur said...

peyki fındıklı ya da antep fıstıklı çikolata sevenler nasıl oluyormuş?

ayşe said...

ben aradım bu çikoltayı, bulamadım markette. nerelerde bulunur?

necmi said...

malumunuz pek çok çikolata çeşidi var. esas ayrım bitter-sütlü ayrımı. fındıklı ya da fıstıklı çikolatayı bitterde mi sütlüde mi tercih ettiğine bakılıyor. bu bağlamda, beyoğlu çikolatacısının fındıklı-bitter çikolatasını tavsiye ederim.

esma, ülker gusti'yi migroslar'da bulabilirsiniz.